mandag den 10. juni 2019

Vin planterDet er lidt sjovt med vinplanter. De kan ligne en død gammel busk, for den næste måned at gro lystigt. Og jeg tror og håber på, at det bliver et godt vin år i år,  der er flere klaser på vores plante, end jeg sådan lige kunne tælle mig frem til.

Jeg ved faktisk ikke hvilken sort vi har, men den er sød og skøn som spisefrugt. Den er sikkert god til vinfremstilling netop på grund af sødmen, men den vej i selvforsyningen har vi ladet ligge.

Hverken øl eller vin bliver drukket her så jævnligt, at det overhovedet kan betale sig for os at lave vin selv, så den del af selvforsyningen springer vi let hen over.

Vores vin gror blot opad en mur, den står end ikke i drivhus eller lignende, men klarer sig glimrende, hvor den står.
Så den er ikke placeret i frugthaven, som de øvrige buske og træer, som man måske kunne ønske sig, men placeret opad den lune mur i staldbygningen.

Jeg skal huske at have lavet nogle stillinger i august, så vi kan få flere planter. Så det er endnu en opgave at huske i en af de mest travle havemåneder om året, men det bliver sjovt og spændende og se, om det lykkes :-)
Ja, nu bliver det egentlig spændende på alle områder, for huset er jo til salg, så det kan være at vi slet ikke er her til den tid. Men så kan nye ejere forhåbentlig få fornøjelse af den og måske endda producere egen vin - det kapitel i selvforsyningen, vi ikke har prøvet.