fredag den 7. juni 2019

Stueplanter i haven kræver skygge

Stueplanter har godt af at komme ud og blive plantet om, men mange af dem tåler ikke meget sol.

Det er lykkedes mig at "brænde en plante af i solen" for år tilbage, blot på de 20 minutter det tog at ompotte den.


Så stillede Dundee en del af festteltet op som vinkel på staldbygningen - og så kunne der plantes, sorteres, deles og formeres uden problemer.

Det er som oftest ikke så meget, der skal til, for at få det til at spille et sted som her. I forårsmånederne kan jeg også bruge staldbygningen til opbevaring af visse forspirede planter, de mest varmefølsomme må dog i stuehuset, da vi ikke ønsker at opvarme hele stalden blot til dette formål.

I år vil jeg dog gøre mit bedste for at undgå mere stillen an, end højest nødvendigt.
Jeg flytter stueplanterne efter skyggen, og haveplanterne efter solen. Det fungerer egentlig udemærket.

Nu er det blot planterne vi er ved at have overskud af. Enten så skal det ske noget med hussalget, ellers må jeg over til at sælge ud af mine Clivia, Fredsliljer, Kinesisk pengeplante (Pilea), Mistelten kaktus, Elefantfodstræer, diverse palmer og meget andet, som jeg stadig ikke har fået delt endnu.

Nå, kommer tid finder vi nok på råd, det er i hvert fald ikke plads, vi mangler :-)