tirsdag den 4. juni 2019

At bo på en ejendom til salg

Det er lidt specielt at leve på en ejendom, der er sat til salg. For hvad "tør" man gå i gang med, for ikke at ødelægge mulighederne for en ny ejer(?)

Et sted som her får man mange ideer, man har lyst til at føre ud i livet, men du står hele tiden med tanken om, at hvis du bygger eller indretter sådan, så er der muligheder der bliver sværere at gøre ud i livet for haveejere på et senere tidspunkt.

Begrebet indflytningsklar er skabt af udlejere af udlejningsejendomme, og senere adopteret velvilligt af ejendomsmæglere.

Jeg hader indflytningsklare huse. 
Det kan da godt være, at man så står med et nyt køkken, men var det lige præcist DET køkken, vi selv ville have valgt(?)
Hvad med klinker, gulve, vægge? Hvorfor skal de være nymalede? Jeg vil da selv bestemme farven i mit hus. Jeg gider da ikke betale for de tidligere ejeres nye køkken eller nymalede vægge, hvis jeg hellere ville have haft det helt anderledes og skal have malet i en anden farve om 14 dage.
Det værste eksempel jeg har oplevet, er et hus, jeg faktisk selv stod og ville købe.
Da vi serhuset for anden gang, har mægler fået bildt ejeren af huset ind, at det ville være en stor fordel at klargøre huset med nye klinker. Ejer vil jo gerne sælge og får lagt nyt gulv i hele huset, der slet ikke passer til min smag.
Havde man mindre holdt fingrene væk og solgt huset som det var, så havde jeg selv kunne bestemme. 
Resultatet blev at hele handlen faldt, fordi ejendomsmægleren "indflytningsklare" ejendom nu var faldet væsentligt i værdi for mig. Omvendt var ejendommen "steget" i værdi, da der jo var nye gulve, men ejeren fik ikke solgt sin ejendom.

Det er altså ikke altid at mægler har ret!
Her har vi, især jeg, bunker af ideer. Det kommer sig nok af, at jeg er lidt påvirket af min uddannelse. Der er altid noget, der kan laves pænere, laves om, så det letter hverdagen.
Men hvem siger, at nye ejere synes, at min idé passer til dem og deres stil?
Det er der bestemt ingen garantier for, så det er bare om at holde fingrene væk, selv om det et svært, og så leve med ejendommen, som det er.
Bygger vi swimmingpool, anlægger tennisbane eller en stor sø (måske put n take) på marken, er der mindre plads til dyrehold.
Bygger vi flere værelser til huset, stiger varmeregningen, og hvad skal eventuelle nye ejere med flere værelser(?) Vi kender jo ikke størrelsen på den nye familie, der kommer til at bo her.

Det er umuligt at lave ret meget om på selve ejendommen, uden at det kan medføre forhindringer på et senere tidspunkt.
Jeg håber sandelig på, at vi selv er i stand til at finde noget lignende i nærheden af min familie, hvor de ikke har lavet det hele så indflytningsklar, at jeg ikke selv kan "tillade" mig at lave det om. Det er da svært at stå og hade sit 2 år gamle køkken og vide, at det er det sidste, de er vil blive renoveret netop fordi, det netop er blevet sat i stand.
Så er det da sjovere og meget mere hensigtsmæssigt, at købe ejendommen billigere og have de flere penge og overskud til selv at bestemme.