tirsdag den 4. juni 2019

Ingefær og gurkemeje


Ingefær bruger vi mere og mere i takt med at plantens udrensende og øvrige helbredsmæssige fordele bliver udbredt, samt i forbindelse med det asiatiske køkkens større og større popularitet.

Gurkemeje dyrke på samme måde, om end den anvendes i mindre omfang. I den selvforsynende have stræber man efter at dyrke mest muligt til at dække ens eget forbrug, lige som alsidigheden i de forskellige planter værdsættes.
Ved ingefær og gurkemeje er det roden, vi er interesserede i (lidt på samme måde, som kartofler.)
Planterne skal derfor have rigeligt plads til udvikling af rødder.
Min ingefær har nu fået grønne blade, så den lever og skal have rigeligt med plads til udvikling af den sunde rod. Så det er tid til en omplantning.


Ingefær kommer fra de tropiske skove, hvor den står i skovbunden og ikke får det meget direkte lys. Hvis bladene bliver hvide på din ingefær, får den for meget sol og skal ind i skyggen.
En anden væsentlig ting er temperaturen. Planten elsker temperaturer omkring 30 grader og under 10 grader dør ingefær simpelthen.

Så den kan klare sig fint i en skyggefuld del af drivhuset/udestuen, men den skal tages ind som noget af det første om vinteren.
Det tager omkring 9 måneder for en ingefær plante at sætte nye anvendelige rødder.
Gurkemeje dyrkes på samme måde.


Her er de så, mindre end 24 timer efter jeg plantede om. Det er fascinerende at se, hvor stærkt det kan gå!
Jeg har mine planter inden døre, hvor de faktisk pynter fint med deres grønne blade og giver een lyst til at fortsætte med at dyrke andre ting i potter, trods det, at man ikke har have.