onsdag den 21. august 2019

Stenbed

Der var en gruppe planter, som jeg ikke havde stiftet nærmere bekendtskab med før: stenbedsplanter.

Jeg syntes de var kedelige og aldeles unyttige i haven - mit første fokus har altid været egen produktion af grøntsager og frugter.

Nu fik jeg imidlertid nogle flotte skud hos nogle af mine bedste venner, så min kære forlovede byggede et stenbed, som jeg nu er i gang med at finde planter til. 

Der går hurtigt nostalgi og tradition i mine projekter. Nu var bedet startet med plantet fra gode venner - nu gælder det om at holde den tradition ved lige. Ergo er en købt plante aldeles udelukket, det skal være et bed fyldt med minder...

Og så fremdeles har jeg fået lavet mig en mindre samling af sukkulenter til stenbed. Det er dog desværre langt fra alle venner, der har dem i haven, så det kommer vidst til at tage tid.
Men det er et dejligt hyggeprojekt.

Jeg har uden held prøvet at finde de rigtige navne til disse planter, jeg får rundt regnet den samme besked; "Det er en sukkulent af en slags."
Fred være med det, så opfinder jeg da bare selv navne - no problem!

Hermed et par billeder til inspiration. Skulle du sidde og kende navnet på en eller flere planter, så hører jeg meget gerne om det ;)


Hobbyfarmens sukkulent Erik 
- er opkaldt efter min mand. Sjov og man ved aldrig helt, hvad den finder på.
Breder sig hurtigt.Hobbyfarmens "mor" sukkulent
Det er jo ret tydeligt, hvor jeg har den fra, den er utroligt smuk og breder sig med medium hastighedHobbyfarmens Henrik
- ligner ved første øjekast den mest almindelige sukkulent, jeg kender. Men nå man kigger efter, ser man, hvor farverig den egentlig er.


Hobbyfarmens Pernille 
- er meget populær. Hun og Henrik er så hyggelige, at de altid er belejret af gæster. Og derfor fik Pernille sit navn. Hun har hjerterum til at passe på alle vi andre, så vi kan sidde trygt og godt og hygge os i hendes selskab.Hobbyfarmens Lene 
- har været svær at vælge, da jeg fik mange planter med herfra.
Planten herunder er nu døbt Lene, da den er helt enestående i min samling.På Hobbyfarmen har Kurt også sin egen plante. Den er stor og stærk og ser ud til at være umulig og slå ihjel - så kan det kun være en storebror.Ikke navngivet sukkulent 


Opformeringen er i fuld gang, så vi kan få fyldt det sidste huller i stenbedet.