onsdag den 26. juni 2019

Ejendommens areal

Grunden er lige så vigtig som huset, når man ønsker sig en hobbyfarm.
Vores nedlagte landbrug ligger rigtigt godt placeret geografisk, men også arealmæssigt har vi store fordele.

Blot for at nævne hvor stor forskellen kan være inden for et lille område, er vores jord meget velegnet til dyrkning af diverse, hvor naboens jord består mest af mose og sump. 

Til at begynde med syntes jeg, at den meget lange grund var en stor ulempe, men nu skal man dog lige huske at gå ud og se tingene i 1:1, så man får den rigtige fornemmelse af det.

Godt nok er grunden lang, men når den i bredden svarer til 3 almindelige villagrunde, så er det fuldstændig uden betydning i praksis.
Faktisk drager vi den fordel, at træerne, der står i læhegnet, saves op til brænde til brændeovnen, når det er tid at tynde ud i hegnet.

Jeg går så småt i tanker om at anlægge skov i enden af marken. Det er nu så hyggeligt at have sit eget. Og som I kan se af flere billeder her på siden, står markarealet i år næsten uberørt hen, bortset fra mine "pletter" med køkkenhave.

Tidligere har vi haft paintball, motor cross bane og natursti, lige som der har gået flere hønsehold på marken.
Hold af større dyr som heste og grise, ville jeg så netop gøre længst væk på marken, for at undgå flue plage.

Og fluer, det vil være synd at sige, at vi er mere plaget af dem her, end man er i byen. Men det skyldes også langt hen ad vejen, at der ikke går dyr på markerne lige omkring os.

Så skal vi plante skov - eller vil den nye ejer hellere holde får/hest/grise...
Og så er vi tilbage ved den evige problemstilling... Skal... Skal ikke... Hvad vil en ny ejer gerne have?

For ikke at gøre mere skade end gavn, skal vi nok ikke træffe beslutninger af den karakter lige nu, men blot vente og se, hvad der sker.
Det kommer jo helt automatisk, for er der ikke mere at finde på, så skal vi i gang, og så trækker vi simpelthen salgsstikket ud.

Jeg vil gerne ned til min syge mor, men det er nu, hun har brug for det, ikke om et år. Så vi ser - måske ender vi med at blive :)

Det var helt overordnet om arealet af grunden. En anden dag går jeg lidt mere i detaljer. Her er trods alt 1,5 tønder land, så der er en del at fortælle om :-)