mandag den 22. juli 2019

Nye jordbær sorter til Hobbyfarmen


Der findes mange forskellige jordbær sorter, flere end det fremgår af dette skema fra planteskolen.

Mit absolut foretrukne bær er af sorten Sengs Sengana. Det smager så vidunderligt og er så sødt i sig selv, at selv min forlovede ikke skal bruge sukker, når vi serverer dem.

Men som alle andre jordbær sorter, er der også ulemper ved denne sort. Så her må hver enkelt bedømme, hvilken egenskab de sætter størst pris på og vælge sorten her ud fra.

Jeg har besluttet mig for at tilføje endnu en sort til havebruget på Hobbyfarmen, men har ikke besluttet mig endeligt for, hvilken sort, det skal være.

Der er også stor forskel på, hvor modtagelige de enkelte sorter er over for sygdomme, hvilket man også bør tage hensyn til.
Se evt. skemaet herunder med eksempler på forskelle i modtagelighed for visse sorter. Skemaet er fra denne side af Havenyt:


Senga Sengana er virkelig slem mht gråskimnel, det vidste jeg af erfaring. Men her slår smagen altså det argument så langt tilbage, at det for mig er ligegyldigt.

Vælger man 2 eller flere sorter, kræver det, at man kan styre at have forskellige sorter i haven, hvis man ikke ønsker, at de skal blandes sammen. På Hobbyfarmen anser jeg dog ikke ligefrem det for at være det største problem :)