søndag den 23. juni 2019

Dyrkning i potter

Jeg gik oprindeligt fra højbede, da jeg oplevede, at jorden tørrede meget hurtigere ud her, end jorden under normale niveau. 

Det er endnu værre, når det gælder potte dyrkning, omend der er planter, der nødvendigvis skal dyrkes i potter, for at de  kun tages ind om efteråret.

Selvom vi har haft en periode med så meget regn, at jeg har ved at tro, at alt ville drukne, er potterne nu allerede tørre.

Jeg er ikke vant til det vandpjaskeri, og har ikke gået op i potte dyrkning før nu, så jeg har først nu fundet en metode, der for mig er brugbar. Ellers går der alt for meget vand til spilde.

Jeg vander simpelthen i spande nu. Nu et billedet af vanding af mine citrontræer  blot til eksempel for princippet, men forklarer rimeligt. Først gennemvandes potten, så jorden er godt mættet med vand. Senere stilles potten til afdrypning i en tom spand.
Vandet der drypper af, bruges til vanding af næste plante. Næringsstofferne, der evt vaskes ud af jorden ved første plante, genbruges i den anden.

Det er ikke så omstændigt, som det lyder, husk på jeg nok har 20 spande i gang med at vande på een gang.

I det lille havebrug betyder det nok mindre rent gødnings- og vandforbrugsmæssigt. Men ved at vande på denne måde, er man sikker på at jorden bliver mættet med vand. Vandet løber ikke blot af på overfladen uden at gøre nytte.

God søndag derude.