tirsdag den 2. juni 2020

Årets første jordbær i 2020Det er altid stort, når årets første jordbær kommer. Hvert eneste år overraskes man over, at de er mere fantastiske, end man husker det fra året før.


Min mor blev helt tavs i telefonen. Vi var stået op i sommerhuset og netop kommet hjem fra at have besøgt hende, og jeg fortalte og forklarede og ihhh det smagte godt.
"Hold mund" - det kunne lige lukke munden på hende et øjeblik. Så kom formaninerne om, at vi skal huske at have nogen med, når vi kommer næste gang. Der er intet, der slår Senga Sengana i smag - nyd dem i 2020 ;-)


I et selvforsynende brug af jorden tænker vi ikke i at komme først, men mere et solidt fundament for en god og sikker høst.

Der er mange haveforeningen og klubber mv, der har små sjove interne konkorrencer om at komme først med næsten alt. Nyder du det, skal du selvfølgelig deltage. Gælder det jordbær, udvikles der hele tiden nye sorter, så hvis man er konkurrence typen skal man holde øje med, hvad der kommer af nyheder.

Vi har nu prøvet så mange, og intet slår Senga Sengana efter vores mening.

Opvarmede (erhvervs)drivhuse findes overalt, og vores egen vindueskarm er stadig fyldt med vel ydende chili planter fra 2019. Men her er altså ikke plads til jordbær.

Men ud over vindueskarmen, bruger vi intet tilført varme til planterne, vi nøjes med uopvarmet drivhus. At sætte varme på et drivhus vil være i direkte strid med vores overbevisning om, hvordan en selvforsynende hobbyfarm skal og bør drives.
Vi arbejder dog i alternativ energi og bruger andre metoder til at forlænge jordbær sæsonen. Mere om det en anden dag, haven kalder.