tirsdag den 17. marts 2020

Salg af ejendommen til diskussion


Der er dejligt på Fyn, men...

Vi har endnu ikke fundet nogen køber til ejendommen, trods det, at den sælges til prisen for "hurtigt salg." Dvs vi sælger under prisen, og vi burde have haft en køber efter 3 måneder jf. mægler.

Nu er der så gået 5 måneder, og spørgsmålet er der jo hurtigt. Eftersom der ikke er kommet en køber nu, så tror jeg enden bliver, at vi dropper at sælge nu. Hvorfor miste så mange penge, når salget alligevel ikke er sket hurtigt(?)

Vi har omvendt utroligt mange henvendelser fra folk, der gerne vil leje ejendommen.
Det skyldes muligvis, at man skal have en ret stor udbetaling for at købe et nedlagt landbrug.

Citat fra Bolius:
Har du en helårsbolig i byen, har du mulighed for at belåne det med op til 80 procent af ejendommens værdi med et realkreditlån, men på en landbrugsejendom er det kun muligt at belåne ejendommen op til 60 procent med et realkreditlån. Lånegrænsen kan dog forhøjes til 70 procent, hvis der stilles supplerende sikkerhed for den del af lånet, der overstiger 60 procent af ejendommens værdi.
Nu har vi jo ikke sparet friværdi op i ejendommen for andres fornøjelses skyld.
Det er således, at selvom du økonomisk kan klare at beholde ejendommen med en lejeindtægt, så ser kreditforeningen kun på din samlede gæld. De er ligeglade med en evt. friværdi i anden ejendom.
Så helt så enkelt, som nogle mennesker forestiller sig, er det ikke at udleje en bolig.

Så alt i alt er det nok sidste gang vi forsøger med en hurtig handel, næste gang bliver det til den rigtige pris.


Vi havde også meget svært ved at finde en ejendom, der ikke var ved at falde fra hinanden. Her er det aktive borebiller, der er ved at æde huset op.

Endvidere er der uhyggeligt mange bygninger, det er ved at gå til pga. firvitrende mursten, og endeligt bygninger de helt har glemt et fundament under.

Så er vi altså meget bedre tjent, hvor vi er. Her har vi højt til loftet (2,45), ordentligt fundament (bygningen er fra 1955), så der er ingen problemer af den retning.

Det hjælper også noget i det daglige., hvis vi træffer den beslutning. Vi kan ikke gå med et salg hængende over hovedet på os hele tiden. Så dukker der spørgsmål op som:
Skal jeg nok vove at dyrke gården i år?
Skal vi begynde at bygge lidt om, her og der(?)
Hvad med mine små projekter som udendørs bruser - kan jeg lave det(?)

Og ja, det kan jeg, for på det tidspunkt, hvor ejendommens salgsperiode på ½ år er udløbet, så bliver boligen til salg skilt fjernet.

Og det betyder, at jeg nu kan gå amok i frø og planter, lave lister og planer, som jeg plejer. Jeg skal have bestilt alverdens frø hjem, det kribler helt i fingrene, så nu kan foråret godt komme an, (selvom det nok varer lidt endnu)