lørdag den 5. januar 2019

Højbede er OUT på Hobbyfarmen

.
Der er både fordele og ulemper med forhøjede plantekasser, og under min planlægning har jeg besluttet ikke at bygge flere højbede

Jeg har nogle få plantekasser endnu, som jeg lader stå, men efter min erfaring tørrer jorden i kasser og krukker hurtigere ud, end jord, der er i terræn med det omkringliggende.
Det kan være meget uheldigt i tørre somre, især hvis du er på ferie på det tidspunkt.

Tidligere havde jeg et kæmpe system med 16 meget større kasser, som jeg byggede selv, men jeg finder ikke, det er arbejdet værd.
Nu har jeg disse 4, da vi kunne få rammerne gratis. Men ellers er jeg gået helt tilbage til det "gamle" system: bare plant i jord på normalt niveau.

Hvis du vil have plantekasser af en anden grund: f.eks. problemer med ryggen, skal de være meget højere - som et køkkenbord. Og så skal du bygge i et meget stærkere materiale, for at bygge så højt.
Når jeg bliver gammel, vil jeg have plantekasser på det høje niveau, men sandsynligvis ikke så mange. Så når jeg går i gang med forberedelserne til min ældre-have, bygger jeg i beton med stenoverflade, lidt spansk stil - så må vi se om solen og varmen flytter med den spanske stil herop:-)