lørdag den 1. december 2018

Step 1: Planning and wishing


Jeg har boet på en hobbygård to gange.
Første gang var jeg kun heldig ikke at lave de samme fejl som her, bare andre fejl. På denne anden gård er det ikke MIN gård, og der er allerede lavet ting...
Men ved udtrykket "lær ved at gøre" og "gør ikke de samme fejl to gange", synes jeg, at jeg burde dele lidt af mine tanker, når jeg planlægger.

Og da vi snart flytter (forhåbentlig), planlægger jeg, da vi lige har overtaget stedet og skulle starte forfra. (Og en ny start er ikke altid en dårlig ting, når der allerede er gjort for mange fejl)
For nu er det bare en drøm. Det bliver ikke realistisk, medmindre vi laver en plan og holder fast ved det.
Først skal vi sælge denne ejendom og købe en anden.
Vi har ingen indflydelse på salget. Men vi må hver især bedre lave en liste over, hvad vi ønsker os på det nye sted. Ikke alle forventninger kan naturligvis indfries, men vi skal have en idé om, hvad vi vil.
1. Efterårsrengøring, billeder og video
2. Sættes til salg
3. Brainstorming af ønsker til en ny/eksisterende ejendom
4. Saml ønsker og prioriter
5. Se på mig steder
6. Køb og flyt
Hvis du følger bloggen, ved du, at jeg arbejder med faldrensning og tage og redigere billeder/video.
Godt så fik en forkølelse mig, så jeg måtte holde en sengeleje i det et stykke tid.
Jeg tror, ​​jeg er klar i morgen igen, men jeg kan arbejde på min ønskeliste i pauser. Det er vigtigt at skrive det ned på samme tid, som du husker det. Ellers vil du sikkert glemme det.

Hold ikke fokus på de dårlige ting. Husk også det positive. Hvad er du glad for med det nuværende sted?
Alt, hvad man tænker på.
Da du ikke har nogen reel interesse for de to første fag, lad os lave en "ønskeliste" til det nye sted, så får du forhåbentlig en idé om, hvad jeg mener ;-)

Min ønskeseddel
Ejendommen skal være tæt på havet.
Afstanden fra køkkenet til det grønne hus og køkkenhaven skal være kort.
Hønset skal laves inde i en murstensbygning, så hønsene ikke bliver slagtet af vilde dyr.
Der skal være vand tæt i nærheden af ​​hønsehuset, ellers skal vi transportere den tunge last hele vejen dertil flere gange om dagen.
Der må være meget, hvis ældre frugttræer som æbler, pærer, blommer, kirsebær og hassel, men buske ville gøre mig meget glad.
Der skal være et stort grønt hus eller et tilfredsstillende sted at bygge et.
Pool, jeg ved det ikke. Der er meget arbejde for at vedligeholde det. Du skal kontrollere vandet dagligt, og hvem vil udføre det arbejde, når du bor tæt på havet (?)
Stort åbent køkken med plads til 12 personer til middag mindst. Hvis der er opvaskemaskine og tørretumbler* i køkkenet, ville det være fantastisk.
Gang med masser af tættere plads og bordplads til indkøbskurve, rygsække osv. Rum under bordet til vaskemaskine og tørretumbler* vil være rart, hvis der ikke er plads nok i køkkenet.
En vinterhave, solrum, hvis du foretrækker det, vil hjælpe meget i løbet af vinteren. Måske som en front til køkkendøren eller endda ved hovedindgangen, hvis den er lavet meget flot. Dette er også muligt at bygge selv, hvis det udvendige område tillader det, og det går med bygningen.
Ingen første sal, ingen trapper!
Nå, trapper accepteres, hvis de bygges som 2 lige trapper med podie i midten. Ingen stejle trapper, ingen runde trapper.

Som du måske bemærker fra beskrivelsen ovenfor, er der mange spørgsmål om afstand og placering, når det kommer til planlægning.
Så den første opgave er at bestemme, HVOR alt skal placeres, for at være så praktisk som muligt. For os er "hvor" et større projekt, som andre, der allerede bor, hvor de ønsker at bo.
Men vi kan risikere at være her endnu et år, så her hvor vi bor er det også et spørgsmål om at planlægge praktiske steder, ligesom det er for dig :-)
Alt i alt skal vi finde ud af;
Hvor? (stedet for det, en omtrentlig skitse er perfekt)

Hvad? (Køkkenhave, værktøj, maskine, dyr?)
Hvor meget? (hvor meget skal vi dyrke af hver slags grøntsager og frugter for at være så selvforsynende som muligt)
Hvordan gør man det virkeligt? Ret haveplanen, så den passer til beskrivelsen på frøene. (Næsten alle planter findes i flere typer), og anbefalingerne kan variere lidt afhængigt af sorten.

For nu sorterer vi i vores drømme sammen - os alle - og så er det tid til at planlægge på det næste niveau: "hvor og hvad."